Helt okej att låna under rätt förutsättningar

Ibland kan det vara så att du behöver få rätsida på vissa saker utan att belasta ekonomin för nära och kära. Då kan låna pengar låg ränta vara en väg att gå.

Dock behöver du tänka till lite innan du fattar ett sådant beslut. Ett privatlån är ju just ett lån och ingen gåva, och det är dessutom ett lån med krav på återbetalning, ränta samt särskilda villkor. Man kan också räkna med högre ränta på ett privatlån en t ex ett bolån då du ej behöver säkerhet för privatlån. Det kan vara värt att läsa på lite på lånsajter på nätet innan du går vidare för att låna, t ex lånlågränta eller konsumenternas har många bra artiklar.

Det är helt okej att låna pengar om du först tänker igenom hur du ska betala tillbaka pengarna. Om du inte betalar enligt avtalet kommer lånet nämligen att bli betydligt dyrare än summan du först behövde låna.

Att låna t ex 30000 kronor kan vara en möjlighet att få råd att investera i en begagnad bil, ett billigare kök eller en resa för familjen.  Det kan vara ett sätt att lösa plötsligt uppkomna ekonomiska dilemman och detta är helt okej.

Ta ett lån utan säkerhet, men beräkna och planera innan du slår till. Slå ihop lånesumman, räntan och eventuell uppläggningsavgift och se det som att detta är den summa du egentligen lånar. Har du möjlighet att betala tillbaka detta inom den angivna betalningstiden? Då är det bara att köra på!